U bevindt zich op: Home > Dossierreeks

Dossierreeks – een serie kwalitatieve pensioen handboeken

Met ieder exemplaar uit deze serie van kwalitatieve handboeken haalt u essentiële informatie binnen. Ieder boek heeft een eigen thema en is samengesteld door professionals uit de pensioenbranche die gespecialiseerd zijn in het thema. Handig om uw kennis bij te houden én als naslagwerk. Een must voor iedereen die in de pensioensector werkt.

Bestel nu dossierreeks nummer 7, 8 of 9 en ontvang een gratis abonnement op het PBM Magazine (t.w.v. €167,50). Of neem een PBM Magazine abonnement en krijg vanaf nu elk  nieuw exemplaar uit de dossierreeks gratis thuisgestuurd.

PBM Dossierreeks nummer 3: Beleggen€ 39,50

Dossierreeks – een serie kwalitatieve pensioen handboeken

Beleggen is de derde uitgave in de Dossierreeks van Pensioen Bestuur & Management (PBM). Abonnees van PBM ontvingen dit boek kosteloos als special bij PBM nr. 1 2008.

 

Wat moet een bestuurder van een pensioenfonds weten over beleggen? Dat is de gedachte achter deze bundel. In de eerste plaats is er de ervaringskennis; hoe doen anderen het en wat hebben we uit het verleden geleerd. Ervaringskennis is in de wereld van pensioenfondsen, net zoals in de rest van het bedrijfsleven, belangrijk. Bestudering van het feitelijke beleggingsgedrag van pensioenfondsen laat zien dat pensioenfondsen binnen één land soortgelijke strategieën volgen. Over de decennia heen zijn er echter duidelijke verschuivingen te zien, waarbij de verdergaande internationalisatie leidt tot een grotere convergentie tussen landen ten koste van de interne convergentie.

 

Prof. dr. Jean Frijns en dr. Carel Petersen (red.) – 2007.

 

Prijs € 39,50 (incl. 6% btw en verzend- en administratiekosten).Prijs € 39,50