U bevindt zich op: Home > Nieuws > beleid > Changes & Challenges

Changes & Challenges

Rubriek: Beleid
Geplaatst op 27-11-2018
Changes & Challenges Najaarscongres Kring van Pensioenspecialisten
Vrijdag 7 december 2018 vanaf 13.00 uur in Antropia te Driebergen


“Challenge the status quo!” Die oproep zal dagvoorzitter Wim Koeleman doen aan de deelnemers aan het KPS-najaarscongres op vrijdagmiddag 7 december 2018.

Vanwaar die oproep? En voor wie?
We leven in een constant en steeds sneller veranderende wereld. Ook de pensioensector moet transformeren om mee te gaan in de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Dit verlangt van de sector flexibiliteit en verandervermogen.
Maar hoe vertaal je de gewenste aanpassingen naar de pensioensector, naar jouw organisatie en - last but least - naar jezelf? Tijdens het najaarscongres van de KPS pellen we deze vragen af met duidelijke stappen. In de challenge workshop leer je jouw persoonlijk verandervermogen in te zetten en ontdek je nieuwe kansen.Changes & chances
Keynote speaker Else Bos, directeur DNB en voorzitter Toezicht, vliegt het thema breed aan. DNB heeft het thema Verandervermogen hoog op de toezichtagenda staan. Else deelt de ervaringen van DNB. Waar staat de pensioensector? Wat doet DNB zelf in het verandertraject? Wat kunnen de pensioenprofessionals oppakken om voldoende geëquipeerd te zijn voor de toekomst?

Wichert Hoekert, verantwoordelijk voor Kennis & Innovatie in het Retirement Leadership Team van Willis Towers Watson en Otto Hulst, hoofd Innovation Center KAS Lab van KAS Bank, verkozen tot Jonge Pensioenfondsbestuurder van het jaar 2017, delen hun ervaringen vanuit verandertrajecten waar zij persoonlijk en professioneel doorheen zijn gegaan.

Challenge the status quo
Na de pauze word je uitgedaagd door deel te nemen aan de workshop ‘Challenge the status quo’. In deze co-creatieve workshop word je gestimuleerd je persoonlijk verander- vermogen te ontdekken en in te zetten om zo samen te komen tot concrete ideeën voor de veranderingen die nodig zijn voor jezelf, de KPS en voor de sector als geheel. Ter inspiratie worden aan het eind enkele interessante ideeën gedeeld in een pitch.

Procesbegeleider van de Challenge Workshop is Gloria van Ewijk MSc MBA. Zij is een erkend en gedreven coach met de focus op leren door ervaren. Gloria won in 2011 de FD Career Challenge waarmee zij een executive MBA aan de Nijenrode Business Universiteit heeft gewonnen.KPS Award 2018
Tijdens dit congres zal KPS voorzitter Hedwig Peters de KPS Award uitreiken. Deze Award wordt om het jaar uitgereikt aan de persoon die zich in het publieke pensioendebat door deskundigheid, originaliteit en inhoudelijkheid heeft onderscheiden.

Rond 17.45 uur is de afsluiting van het programma en praten we graag met je na onder het genot van een drankje en een hapje.

Het programma na de pauze is interactief. De deelnemers doorlopen in groepjes de Challenge Game. Het aantal deelnemers aan dit congres is begrensd tot 125. Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar.
Meld je daarom snel aan!

Leden van PBM kunnen zich inschrijven tegen een bijzonder tarief van € 195,-- incl. btw. INSCHRIJFFORMULIER
Programma


Met vriendelijke groet,
Kring van Pensioenspecialisten
Jannet Kroes, beleidsmedewerker