U bevindt zich op: Home > Nieuws > communicatie > Beeldvorming

Beeldvorming

Uitgave: Pensioen Bestuur & Management (PBM) nummer 3 2020

MARLEEN BUIJSMAN, communicatieadviseur Pensioenfederatie Rubriek: Communicatie
Geplaatst op 23-07-2020
Beeldvorming Laatst was ik bij mijn moeder op bezoek. Ze woont in het dorp waar ik ben opgegroeid en heeft altijd iets lekkers klaar staan. Om in balans te blijven, had ik mijn hardloopspullen mee. Het liep heerlijk in de frisse ochtendzon door mijn oude vertrouwde omgeving.

Met een rood hoofd begon ik aan de cooling down. Een meneer liep voorbij met zijn hondje aan de lijn. Hij stopte. Het hondje snuffelde uitgebreid aan de lantaarnpaal. We groetten elkaar en raakten aan de praat. De meneer vond dit de mooiste tijd van het jaar: kleurrijke tulpenvelden in bloei. Hij was in deze regio opgegroeid en werkte van jongs af aan bij zijn vader in het bedrijf. Bloemkolen verbouwen was prachtig werk. Samen met zijn broers had hij het bedrijf overgenomen. Dat was niet altijd makkelijk geweest. De meneer was erg blij dat hij, naast de goede tijden, ook alle risico’s met zijn broers kon delen. Hij stond er nooit alleen voor.

De meneer was al jaren met pensioen. Hij redde het financieel prima. Toch was hij onzeker over zijn pensioen. Hij had er zelf geen controle over. En hij wist gewoon niet waar hij aan toe was door de moeilijke informatie en alarmerende berichten in de media.

Toen vroeg de meneer aan mij of ik nog studeerde of al aan het werk was. Ik vertelde dat ik bij de Pensioenfederatie op de communicatieafdeling werk. Daar was de meneer erg verrast over. Zijn reactie: als zo iemand als jij in de pensioenen werkt, dan heb ik er alle vertrouwen in dat het met mijn pensioen helemaal goed zit!