U bevindt zich op: home > Over PBM

Over Pensioen Bestuur en Management

PBM is gegroeid vanuit de behoefte van de pensioensector aan onafhankelijke informatie. Als ervaren professional gaf dr. Carel Petersen (Petersen Consult en voorzitter redactieraad PBM) handboeken uit rondom het thema pensioen. De vraag vanuit de pensioenfondsen om dit jaarlijks uit te brengen, zorgde ervoor dat het onafhankelijke informatieplatform en PBM Magazine in 2003 het licht zagen.

Toonaangevend – onafhankelijk - inspirerend
‘PBM is trots op zijn onafhankelijkheid en hecht aan een hoge kwaliteitsstandaard,’ zegt voorzitter van de redactieraad dr. Carel Petersen (Petersen Consult). Via zowel het PBM Magazine als het informatieplatform komen alle onderwerpen aan bod die van belang zijn om een pensioenfonds te runnen. Het Pensioensymposium zorgt voor een verdieping en mogelijkheid tot netwerken, terwijl PBM met de Communicatieprijzen bijdroeg aan een verdere verbetering van de pensioencommunicatie in de gehele pensioensector. Petersen benadrukt dat PBM op deze wijze aan zijn doel werkt: een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de pensioensector.

Breed gedragen
Het bijzondere aan PBM is dat het breed wordt gedragen in de pensioensector. De auteurs en redactie zijn professionals uit het veld en werken graag mee aan dit kwaliteitsmedium. ‘Het voelt goed om bij te dragen aan de informatievoorziening van pensioenfondsbesturen,’ aldus redactieraadslid drs. Wido Mazee (Keylane). Daarnaast bestaat de Raad van Advies uit vooraanstaande mensen uit de pensioenwereld. De Raad van Advies is zeer betrokken en stelt de thema’s van ieder PBM Magazine vast.

Benieuwd naar de voordelen van PBM voor uw pensioenfonds of pensioenuitvoeringsorganisatie? Bekijk ze hier.